Over

Hoi,

Hier schrijf ik korte stukjes, meestal over natuurgerelateerde onderwerpen.
Omdat ik het niet kan laten.

Nouja, kort. Zeg maar stukjes.

Wat ik verder deed en doe:

Als dichter publiceerde ik de bundels Regen kosmos kamerplant (2014) en Vesper (2021) bij Uitgeverij Atlas Contact. Jarenlang schreef ik korte verhalen bij het Shortreads-collectief en sinds 2016 maak ik deel uit van het Utrechts Stadsdichtersgilde. De afgelopen twee jaar gaf ik gehoor aan mijn liefde (obsessie) voor/met schubdieren en verbleef ik veel in Azië om verhalen over dit bijzondere maar met uitsterven bedreigde dier te verzamelen. Die verhalen verschenen in landelijke kranten en worden bijeen gebracht in een boek. Inmiddels ben ik weer neergestreken in Utrecht, waar ik sinds 2020 bij Museum Catharijneconvent werk, het rijksmuseum voor middeleeuwse en religieuze kunst. Af en toe, als er nog tijd over blijft, schrijf ik artikelen voor kranten als Trouw en NRC over natuur en natuurbescherming.

Als je de korte verhalen die ik voor Shortreads schreef wilt lezen, of de verhalen die ik schreef over mijn wandelingen door de Nederlandse natuur (tot 2019), kun je op mijn tumblr terecht. Als je mijn artikelen over natuurbescherming voor kranten en tijdschriften wilt lezen kun je hier kijken. Als je iets tegen me wilt zeggen of iets van deze blog wilt gebruiken, kun je me een e-mail sturen.

De kopafbeelding van deze blog is een zwartvoetboomkikker, getekend door Alfred Russel Wallace, bioloog en mede-ontdekker van de evolutietheorie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s